NOS Nieuws - Nieuws, Sport en Evenementen | Nederlandse Omroep Stichting (2024)

 • vandaag, 06:55Wekdienst 10/7: EK-halve finale Oranje tegen Engeland • Tweede dag NAVO-topNieuws, weer en verkeer: met dit overzicht begin je geïnformeerd aan de dag.
 • vandaag, 06:39Vaak onduidelijkheid over begrafenis bekeerde moslim: 'Maak een wilsverklaring'Volgens de islam mag een dode alleen worden begraven, crematie van een overledene niet toegestaan.
 • vandaag, 03:23Advies: Nederland moet CO2 actief gaan verwijderen, niet alleen met bomenDat is nodig om dreigende overschrijding van het 1,5 graden-doel te voorkomen en om landbouw en luchtvaart te compenseren.
 • gisteren, 22:55Code oranje: omgewaaide bomen, afgelaste vluchten en wateroverlastVoor zover nu bekend lijkt het aantal schadegevallen beperkt.
 • gisteren, 21:48Snelheid op HSL verder omlaag: nog maar 80 kilometer per uur bij vijf viaductenVanaf vandaag wordt de snelheid op een aantal plekken verlaagd van 120 naar 80 kilometer per uur vanwege scheurtjes in de constructie, die in 2022 zijn ontdekt.
 • gisteren, 20:31Nederland helpt VS met verstoren Russische beïnvloedingscampagneDe Russische campagne zou gericht zijn op de Amerikaanse presidentsverkiezingen die dit najaar worden gehouden en gebeurde vanaf een Nederlandse server.
 • gisteren, 18:20Geen discriminatie, wel stelselmatig uitsluiten bij mensenrechtencollegeVorig jaar bleek al dat het instituut te maken had met een bestuurlijke crisis. Na melding van vier leden stelde het ministerie een onderzoek in.
 • gisteren, 17:47Grote klis in Oostvaardersveld moet wijken voor welzijn konikpaarden De zaadbollen van de grote klis zijn stekelig en kunnen oogaandoeningen veroorzaken bij konikpaarden. De paarden gaan midden tussen de planten staan om ervan te kunnen eten.
 • gisteren, 17:45Gijzelnemer café in Ede biedt excuses aan: 'Alleen maar verliezers'De advocaten van Corné H. zeggen dat hij tot zijn daad is gekomen omdat hij geen hulp kreeg voor zijn autisme en posttraumatische stressstoornis.
 • Code oranjegisteren, 17:24Code oranje overal ingetrokken, code geel voor noordenIn dit liveblog lees je alles over het noodweer.
 • gisteren, 15:30Als Oranje Europees kampioen wordt, is dinsdag de huldiging in AmsterdamMet de nadruk op áls. Eerst moet Engeland worden verslagen en daarna volgt de finale tegen Spanje of Frankrijk. Oranje werd één keer eerder Europees kampioen, in 1988.
 • gisteren, 14:31Ali B vrijdag niet bij uitspraak in zijn zaak, meldt zijn advocaatHet Openbaar Ministerie heeft een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar tegen hem geëist.
 • gisteren, 13:49Douane vindt in eerste helft van dit jaar minder cocaïne in Nederlandse havensDe douane ziet in de nieuwe cijfers een bewijs dat criminelen minder drugs zijn gaan smokkelen via de zeehavens.
 • gisteren, 13:11AIVD waarschuwde OM, twee verdachten in soevereinenzaak langer vastVoor het OM is de zaak duidelijk: een man uit Deventer wilde zich bewapenen voor een opstand tegen de Nederlandse overheid.
 • gisteren, 10:01Code oranje vanaf namiddag om zware onweersbuienHet slechte weer trekt vanuit het zuidwesten over Nederland: vanaf 16.00 uur geldt het in Zeeland, daarna volgen de andere provincies.
 • gisteren, 07:16Hacker met 'Zwitsers zakmes voor cybercrime' voor de rechterMet eigen software zou de verdachte hebben ingebroken bij een groot aantal mensen en op hun naam spullen hebben besteld.
 • gisteren, 06:38Nog zeven kantoren met wegwerpbekers voor koffie of toch meer?Volgens registratie bij de Inspectie zijn bijna alle kantoren overgegaan op herbruikbare bekers, maar waarschijnlijk klopt dat niet.
 • gisteren, 06:00'Moeders onvoldoende in beeld als dader van seksueel geweld bij jongens'Van de 381 jongens bij expertisecentrum Fier wijzen meer dan vijftig hun biologische, pleeg- of stiefmoeder aan als dader.
 • gisteren, 02:35Amnesty: demonstratierecht in Europa staat onder drukDe politie treedt steeds vaker hard op tegen vreedzame betogers, zegt de organisatie. Ook waarschuwt Amnesty voor bewakingstechnologie.
 • gisteren, 01:29Grote brand in Spijkenisse, binnenspeeltuinen blijven gespaardDe brand greep snel om zich heen en de vlammen sloegen uit het dak. Rookwolken waren in de wijde omgeving van Spijkenisse te zien.
 • maandag, 21:50Zware onweersbuien op komst: 'Het kan gaan spoken' Vanaf eind van de middag geldt code geel voor gevaarlijk weer. Volgens NOS-weervrouw Willemijn Hoebert kan het gaan spoken.
 • maandag, 21:39Utrechtse plofkrakers sluiten deal met Duitse justitie in megazaakDe bende wordt verdacht van het plegen van tientallen plofkraken bij geldautomaten in heel Duitsland. Ze zouden in totaal ruim drie miljoen euro hebben buitgemaakt.
 • maandag, 19:10Baby overleden in auto in Rotterdam, man aangehoudenDe politie hield ter plaatse een man aan.
 • maandag, 18:54PowNed verwijdert video met Taylor Swift-fans, Ombudsman NPO doet onderzoek"Soms donder je wel eens over het randje. Zo ook met het filmpje over de Taylor Swift-fans", schrijft de omroep in een verklaring.
 • maandag, 18:00Tientallen schoolbestuurders privé actief bij onderwijsadviesbureausDat blijkt uit onderzoek van de NOS en Nieuwsuur. De verenigingen van schoolbestuurders willen de regels nu aanscherpen.
NOS Nieuws - Nieuws, Sport en Evenementen | Nederlandse Omroep Stichting (2024)

FAQs

Waar vind ik NOS NL? ›

Met de NOS-app ben je altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste achtergronden. De NOS-app is beschikbaar voor telefoons en tables op iOS en Android. Surf op je mobiel naar de App Store voor de iOS-versie, of naar Google Play Store voor de Android-versie.

Wat is NOS NL? ›

NOS.nl - Nieuws, Sport en Evenementen. Nederlandse Omroep Stichting.

Welke zender is Studio Sport? ›

Op NPO Radio 1 verzorgt NOS Sport het programma NOS Langs de Lijn. Op zaterdag en zondag wordt aandacht besteed aan het actuele sportnieuws en achtergronden door middel van reportages, live verslagen, interviews en gesprekken met studiogasten.

Waar is de NOS studio? ›

NOS-gebouw
Videocentrum
LocatieMedia Park
PlaatsnaamHilversum
AdresJournaalplein 1
18 more rows

Kun je NPO Start gratis kijken? ›

NPO Start is gratis en bestaat in 2 vormen, namelijk anoniem en geregistreerd. Op Start kan je gratis alle uitzendingen van de NPO terugkijken, in de regel minstens een week lang.

Waar NPO live kijken? ›

Programma's van de publieke omroep kijken wordt nog makkelijker met de NPO-app, direct op je tv! De app vind je in het apps-menu van de Mediabox Next en Next Mini. Met de app heb je toegang tot de live-kanalen van NPO, de diensten van NPO Start en NPO Plus. Tip: de NPO-app vind je op kanaal 152 van je Mediabox.

Wat is verschil tussen NPO en NOS? ›

In tegenstelling tot de andere NPO-kanalen is NPO Politiek en Nieuws (en tevens toenmalig NPO Nieuws, NPO Politiek en NPO Sport) in het beheer van de NOS zelf en ligt de eindregie bij de NOS en niet bij de NPO.

Wat kost de NOS app? ›

De NOS brengt het beste van nos.nl snel naar je mobiel en tablet via de gratis NOS app: nieuws, sport, weer en live tv.

Welke zenders vallen onder de NPO? ›

Radio en televisie

De publieke omroep maakt programma's voor: 3 algemene televisiezenders: NPO 1, 2 en 3; 6 algemene radiozenders: NPO Radio 1, 2, 4 en 5, NPO 3FM en NPO FunX.

Hoe heette Studio Sport vroeger? ›

De originele tune van Sport In Beeld was van het City Theater Orkest, met als titel: "Our Director" (uit 1959). Het begon als een samenwerkingsprogramma van de AVRO, KRO, NCRV, VARA en VPRO. In 1966 wijzigde de naam in NTS Sport en sinds 1969 heet het programma Studio Sport.

Waar komt het journaal op? ›

NOS Journaal is een nieuwsprogramma van de NOS op televisie. Het wordt dagelijks uitgezonden op NPO 1 en NPO 2.

Hoe krijg ik NOS livestream op tv? ›

Door op de afstandsbediening op de knop 'apps' te klikken kan NOS Live worden opgestart en kan de stream met één druk op de knop worden gestart. Ziggo-klanten kunnen ook zappen naar kanaal 160. Ook is het vanaf nu mogelijk om veel beter te zien wat de NOS gaat streamen.

Wat is de afkorting van NOS? ›

de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) zorgt voor onafhankelijke nieuwsvoorziening; de NTR maakt programma's over kunst en cultuur, minderheden, jeugd, educatie en achtergrondjournalistiek.

Wat is de grootste studio van Nederland? ›

Het Media Park in Hilversum is het grootste media-cluster van Europa en huisvest grote toonaangevende (inter)nationale mediabedrijven, waaronder NOS, RTL, NEP, EMG en ITV.

Is NOS een omroep? ›

De NOS stelt zich, als integraal onderdeel van de publieke omroep, tot doel de primaire informatiebron te zijn op het gebied van nieuws, sport en evenementen, zodat de Nederlandse burger beter in staat is te oordelen over ontwikkelingen in de wereld, waardoor hij zijn gedrag beter kan bepalen.

Wat is het verschil tussen NPO en NOS? ›

De NOS vormde, als omroep zonder leden, samen met het coördinatie- en samenwerkingsorgaan NPO (Nederlandse Publieke Omroep) één juridische organisatie: de Nederlandse Omroep Stichting. Om het bestuur binnen het publieke bestel te optimaliseren, is de Mediawet per 1 januari 2010 gewijzigd.

Waar kan ik schaatsen live kijken? ›

Op zaterdag kun je op NPO1 15.00 uur tot 17.50 uur het toernooi kijken, op zondag zal het schaatsen onderdeel zijn van Studio Sport, dat om 13.10 uur begint. Alle wedstrijden zijn live te volgen via nos.nl en de app.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5958

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.